info om svenska spel

Namnet verkar som något som tillhör oss alla. Men är det verkligen så, är Svenska Spel till för staten eller för oss spelare. Staten vill få in pengar i skatt samtidigt som man inte vill att vi skall spela och om vi ändå skall spela så spela hos dem, inte på andra sajter.

Olika spelbolag men i grunden lika

svenska spel logoI Sverige har staten monopol på allt hasardspel. Detta genom att myndigheten bestämmer vilka som skall få bedriva spel. Dess största inkomstkälla är bolaget Svenska Spel. Andra aktörer är hänvisade till att operera utomlands. Därför är spelbolag som exempelvis Unibet, Betsson och Casumo tvungna att söka licens på Malta. Allt sker inom reglerna för EU så svenska staten kan inte förhindra att vi svenskar spelar hos dem.

Nyttan av nya regler

Nya regleringar av spelmarknaden är på gång men frågan är vem som får nytta av detta. Spelar vi mindre och mer ansvarsfullt bara för att staten sätter upp regler i avvecklingen av monopolet? Kommer spelbolagen utanför Sverige att åtlyda de nya licensreglerna och betala skatt inom landet? Frågorna just nu är många men riktiga svar får vi nog inte förrän lagförslaget ligger klart. Och vad kommer EU att tycka om dem?

Vad blir kontentan?

En av de viktigaste punkterna som diskuteras i det nya lagförslaget är spelansvar. Det beräknas att en eller två procent av de som spelar på nätet riskerar spelberoende. Beroende av spel är en sjukdom, kommer nya regleringar att göra dem friskare? Vi 98 procent av svenska folket vill kunna spela hur och när vi vill. Sedan får spelbolagen befinna sig vart som helst, eller hur?

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *