13 rätt är respekt

Om man vill spela på stryktipset och har sett reklam på tv under de senaste åren har man säkert hört frasen ”13 rätt är respekt” ett antal gånger. Denna fras har närmast blivit en slogan för spelet stryktipset. Just detta spel har varit populärt under flera år och ofta går det till som så att de äldre generationerna lär de yngre hur man spelar. På så sätt förs även fotbollshistoria med vunna och förlorade matcher med mera vidare generation för generation.

Varför är 13 rätt respekt?

Om man är intresserad av att börja spela på stryktipset kan det vara bra att läsa på en guide till 13 rätt om man vill spela för vinst. Man kan också självklart spela på tur om man vill det. Om man vill ha chans på 13 rätt krävs en del kunskap om hur lagen spelat tidigare mot andra fotbollslag. Detta får man lättast reda på genom att läsa tips och tabeller från tidigare matcher.

Varför är just 13 rätt respekt? Jo, det är för att 13 rätt är alla rätt. I stryktipset kan man spela på 13 utvalda matcher. Man kan inte välja matcher själv, därför visar 13 rätt på stor kunskap inom fotbollsvärlden och det ger respekt att ha den kunskapen. Att få alla rätt är svårt och det innebär att man lagt mycket tid på att sätta sig in i spelet och sporten.

Hur spelar man på stryktipset?

Hur spelar man då stryktipset? På sin spelkupong finns de 13 utvalda fotbollsmatcher. Dessa har valts ut av Svenska Spel och kan inte ändras av spelaren. Ofta är matcherna från engelska och svenska ligor. Spelaren spelar sedan genom att markera matchens slutresultat på kupongen. Det gäller för spelaren att förutse resultatet. Om man tror att hemmalaget kommer vinna markerar man matchen med 1. Om man tror att matchen blir oavgjord markeras X och tror man att bortalaget vinner markeras 2.

Om man gillar svenska eller engelska fotbollsmatcher är detta ett bra spel att välja. Vill man ha större valfrihet och kanske ha med italienska eller spanska matcher kan man också spela på andra tips. Om man gillar att spela på andra sporter finns det också möjlighet att göra det i andra spel. Just stryktipset lanserades år 1934 och det finns flera svenskar som än idag spelar det och lär ut det till sina barn. Ungefär 1,3 miljoner svenskar spelar stryktipset varje vecka.

Spela på fotboll med stryktipset

Populärt och spännande spel

Att spela stryktipset är gammalt. Man fortfarande spelar många och lär dessutom ut det till yngre generationer. De som är verkligen vill spela för vinst sätter sig in i aktuella lags matcher och studerar hur de spelat innan långt innan speldagen infaller. På så sätt kan dessa spelare ha stor chans att nå 13 rätt i spelet. Med allt arbete som krävs för 13 rätt kan man förstå att 13 rätt ger respekt bland spelarna.