Lången med odds

Att spela på odds var inte svenskar förbehållet utan vidare förrän 1986. Då startade Tipstjänst Oddset med Lången och Matchen. Tio år senare konkurrerade Unibet med denna lista då svenskar kunde betta per telefon, detta efter att bolaget fått licens i England. Att det då var lite besvärligt känner vi inte av idag, nu kan vi välja bland hundratals sportsajter för att sätta våra odds.

Så spelar du

Att spela på oddset är enkelt och man kan numer välja vilken sajt som ger de bästa oddsen. Svenska Spel har inte monopol på dessa speltyper vilket var fallet förr. Att spela på exempelvis fotboll är enkelt. Välj hemma eller bortavinst, alternativt oavgjort. Precis som stryktipset kan man gardera, skillnaden är att spelaren väljer antal matcher. Desto färre matcher desto större chans att vinna, fler matcher kan dock ge mer betalt.

Så räknas oddsen

Matcher och tävlingar har ett givet odds på de fria spelsajterna. Om man spelar tre matcher med oddset 1,70, 2,00 och 2,50 gångas med varandra och i detta fall blir det 8,50 i totalt odds. Den som då satsat 100 kronor vinner 850. Ett tips är att inte välja för många matcher. Istället kanske gardera någon osäker. Vädrar man en sensation i någon match kan det vara värt en risk, resultatet kan bli överraskande.

Levande spel livar upp

Idag kan man spela på i stort sett alla sporter som finns. Vill man inte sätta sig in i exempelvis ishockey kan man spela på chans. Ibland fäller slumpen avgörande och otippade resultat ger mer i utdelning. Det mest intressanta är kanske live betting, att under en pågående match spela på resultat eller vilken spelare som gör nästa mål är oerhört spännande.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *