Fakta om Stryktipset

Stryktipset introducerades av spelbolaget Svenska Spel redan 1934. Spelet går ut på att tippa på resultat i 13 fotbollsmatcher. Namnet kommer av originalformen av spelet, då man ”strök” de matchresultat man inte trodde på. Från början tippade man på 12 matcher till ett pris av 25 öre per rad. 1969 ändrades Stryktipset till 13 matcher.

Så vinner man

stryktipset bildI Stryktipset spelar men på hemmavinst, oavgjort eller bortavinst i matcherna. Man markerar resultat med 1 X 2. Kuponger för spel finns hos Svenska Spels ombud eller på webbplatsen. Man spelar enkelrader eller så kallade system, där man kan gardera resultat och på så vis spela fler rader. Vinstutbetalning sker för 10 till 13 rätt. Vinstsumman beror på omsättning och vinstsummor under 15 kronor per rad överförs till nästa omgång.

Hur spelar man?

Stryktipset kan spelas med enkelrader eller system. Det finns diverse varianter man kan spela för att vinna. Spelet går helt enkelt ut på att gissa vilket lag som vinner och med lite förkunskaper om de fotbollsligor som ingår, kan man skaffa sig en fördel. Raderna består vanligen av svenska och engelska matcher. Man fyller i sin kupong antingen hos ombudet där man kan lämna in den, eller online på svenska spels webbsida.

Vinst ger respekt

Stryktipset har ju en slogan som säger 13 rätt ger respekt. Spelet går ju ut på att hitta rätt resultat i matcherna så ett visst mått av kunskap hjälper. Sveriges populäraste tips har funnits sedan 1934 och alla fotbollsintresserade svenskar har ju som mål att pricka 13 rätt, en svensk spelklassiker helt enkelt! Man kan ju också vinna en bra slant, den största vinsten var på över 5 miljoner kronor. Respekt!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *