VM i fotboll 2018

Du har väl inte missat att Sverige har lyckats kvalificera sig till fotbolls-VM i Ryssland i år? Efter att under hösten ha slagit ut så stora landslag som Italien fick Sverige möjligheten att för första gången sedan år 2006 delta i världens största mästerskap inom herrfotboll. Här får du veta mer om årets mästerskap.

Sverige i VM

world cup russia 2018År 2018 är ett viktigt år inom svensk landslagsfotboll på herrsidan. Det är nämligen året då Sverige efter ett antal års uppehåll återigen får delta i världsmästerskapet i fotboll. VM hålls i år i Ryssland och drar igång i mitten av juni. Den 18 juni spelar Sverige sin första match mot Sydkorea. Därefter väntar Mexiko och den stora rysaren mot Tyskland.

Landslaget från 2016 och framåt

Det har hänt mycket inom det svenska herrlandslaget i fotboll de senaste åren. Giganter som Zlatan Ibrahimovic, Andreas Isaksson och Kim Källström har gjort sitt i laget, och nu tar de yngre talangerna över, så som Victor Nilsson Lindelöf, Emil Forsberg och Albin Ekdal. Sedan år 2016 är också IFK Norrköpings förre tränare Janne Andersson landslagstränare för Sverige. Han tog över efter Erik Hamrén.

VM 2018 – hur kommer det att gå?

Med nya spelare och ny tränare är det ett helt nytt landslag som har tagit form och nu alltså kommit vidare till fotbolls-VM i Ryssland 2018. Hur kommer det då att gå utan storheter som Anders Svensson och Zlatan Ibrahimovic? Att de regerande världsmästarna Tyskland lottades in i samma grupp som Sverige är såklart ingen höjdare, men däremot kan det nya landslaget ha desto bättre chanser att slå såväl Mexiko som Sydkorea.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *