Preamier League

Den högsta divisionen i engelsk fotboll, Premier League är utan tvekan världens mest populära sportliga. Ligans 20 lag har hängivna fans från världens alla hörn. De fyra högst placerade lagen varje år blir direktkvalificerade till Uefa Champions League. De tre sista blir nedflyttade till den lägre divisionen The Championship. Säsongen börjar i augusti och slutar i maj.

Engelsk fotboll har världens populäraste sportliga

Engelsk fotboll och framförallt ligan Premier League, är ligan som lockar flest tv-tittare av världens alla fotbollsligor. Det är ingen slump att engelsk fotboll har blivit så populär. Idrotten är utan tvekan nationalsporten nummer ett i England. Supportrarna med sitt brinnande intresse och sina sånger som hörs under matcherna har blivit kända världen över. Det flesta bettingsidor erbjuder odds på matcherna för denna intressanta liga.

Engelsk fotboll bra för världen

Fotboll för samman folk. Sporten är lätt att förstå och ger någonting för alla. Den ger dessutom en känsla av samhörighet som är svår att hitta någon annanstans i samhället. Har du på en likadan fotbollströja som en annan okänd person på en match, hör ni automatiskt till samma team. Över hela världen följer människor sporten via tv och andra kanaler och då följs inte minst Premier League.

Premier League mästare genom åren

Första säsongen av Premier League år 1992 vanns av anrika klubben Manchester United. Genom åren har givetvis även andra lag vunnit serien. Lag som Arsenal, Manchester City, Chelsea, Blackburn Rovers, samt Leicester City toppar listorna, för att nämna några. Det lag som har vunnit flest gånger sedan ligan startade är Manchester United med sina otroliga 629 vinster. Det lag som har vunnit näst flest gånger är Arsenal med imponerande 544 Premier league vinster.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *