Fotbolls VM

Stora sportevenemang är något som intresserar många av oss, inte minst OS och VM inom olika sporter. Under 2018 hölls VM i fotboll i Ryssland, och det var säkert många som satt bänkade framför sina TV-apparater eller till och med åkte dit för att få se en eller flera matcher.

Hur gick det för Sverige?

Sverige var ett av de lag som kvalificerade sig till VM i fotboll år 2018. Trots att vi inte tog oss vidare från kvartsfinalen, där vi åkte ut mot England, blev VM-resan en skräll för Sverige. Det var nämligen första gången sedan succén år 1994 som vi tog oss såhär långt i ett VM-mästerskap. Många anser att det var förbundskaptenen Janne Andersson som tog oss så långt.

Spelare i VM 2018

Många minns Ravelli, Brolin och resten av gänget från VM i fotboll 1994, men vilka kommer vi att minnas från 2018? Andreas ’Granen’ Granqvist blev den spelare som kanske gjorde mest succé, men långt ifrån den enda. Målvakten Robin Olsen och mittfältaren Emil Forsberg gjorde också stora avtryck, liksom den redan välkända spelaren Victor Nilsson Lindelöf, som till vardags spelar i Manchester United.

Fortsätter succén för landslaget?

Att Sverige gjorde succé i VM 2018 är det inget snack om, och hur det kommer gå om fyra år kvarstår att se. Granqvist har meddelat att han stannar i landslaget, vilket var en rolig nyhet för många. Även förbundskaptenen Janne Andersson har meddelat att han kommer stanna kvar i sin position till kommande mästerskap, vilket också är en positiv nyhet.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *