Roliga fotbollsövningar för barn

Fotboll är en mycket populär sport, såväl bland vuxna som barn. Det är också ett bra sätt att aktivera ditt barn, då det både tränar upp kondition och styrka. Dessutom får barnet umgås med andra fotbollsspelare och öva upp sin förmåga att samarbeta i lag. Förutom att träna med laget kan det vara kul att göra enstaka fotbollsövningar.fotbollsövningar med barn

Fotbollsövningar du kan göra med barnen

Fotbollsövningar finns det gott om och det enda du behöver är för det mesta en boll och en öppen yta, gärna en gräsmatta. Fundera på vad du och ditt barn vill öva på och hitta sedan övningar som passar det momentet. Du kan till exempel göra en passningsövning där du och barnet sparkar bollen till varandra från olika avstånd. Genom att skifta positioner övar ni även precision med bollen.

Bollkontroll och nickar

I fotboll är det viktigt att ha bra kontroll på bollen, så att öva bollkontroll är en självklarhet. En övning är att ”sula bollen”, vilket innebär att man drar bollen framåt eller bakåt med fotsulan. Övningen kan anpassas efter olika nivåer beroende på hur erfaret barnet är. Du kan också plocka upp bollen och träna nickar genom att försiktigt kasta bollen som barnet sedan försöker träffa med pannan.

Allsidig övning ger resultat

Oavsett om ditt barn tycker om att spela fotboll eller är aktivt inom någon annan sport gäller samma sak för ett bra resultat: allsidig träning. För att bli duktig krävs ofta att hela kroppen tränas samt att olika moment inom sporten kan hanteras så bra som möjligt. I första hand ska dock övningarna vara roliga för barnet, något du inte bör glömma!

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *