Andreas Granqvist missar både matchen mot Malta och Spanien

Andreas Granqvist missar både matchen mot Malta och Spanien

Andreas ”Granen” Granqvist fick hela Sverige att göra stående ovationer när han tillsammans med resterande landslag tog Sverige till kvartsfinal i fotbolls-VM 2018. Nu kommer han med stor sannolikhet missa såväl kvalmatchen mot Spanien som mot Malta i EM-kvalet inför mästerskapet nästa år. Anledningen till det är att han dras med en skada.

Magskada kan hindra Granqvist

andreas granqvist skadaUnder en tid har Andreas Granqvist dragits med en magskada, men han uppger att det går åt rätt håll. Trots det kommer han förmodligen missa kvalmatchen mot Malta den sjunde juni. Det har bidragit till att fler och fler fruktar att ”Granen” inte heller kan spela mot Spanien den tionde juni. Granqvist, som är landslagskapten, säger att han fortfarande hoppas på att kunna delta i matchen mot Spanien.

Spanien kan bli en tuff match

Matchen mot Spanien den tionde juni kan bli en tuff sådan. Trots mediokra insatser i VM under 2018 är Spanien ett landslag som brukar kunna göra bra ifrån sig. Därför är det inte heller ett lag som man gärna spelar mot om en magskada fortfarande kan ge känningar. Det här är också något som gör att Andreas Granqvist medger att han kanske inte kan spela den matchen heller.

Träna och hoppas

Det enda vi kan göra just nu är att hoppas på att ”Granen” blir bättre, och det snabbt. Under tiden tränar han på egen hand, men hoppas snart kunna träna mer med hela landslaget igen. Han tycks i alla fall vara på bättringsvägen. Vem som hoppar in för Andreas Granqvist om han uteblir i matcherna mot Malta och Spanien återstår att se.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *