ÖFKs stora ekonomiska kris

Ett stort svart hål, så känns det med största säkerhet att vara ÖFK supporter idag. Ekonomin är i gungning och styrelseledamöterna avgår en efter en. I dagsläget är det inte många rätt i ÖSK´s prognoser och budget, klubben har fler poster som inte kommer att kunna räknas hem. Ordförande Bo Ottosson har vädjat till klubbens fans och invånarna i Jämtland – hjälp oss!

Hur hamnade ÖFK i sin ekonomiska kris?

Vad hände egentligen med fotbollslaget som slog underifrån, segrade i många matcher och gjorde så bra ifrån sig i Europa League? Det är allas fråga idag, idag när laget är i ekonomisk kris och saknar närmare tio miljoner kronor. Är svaret tränaren som försvann eller de dyra spelarna som inte köptes? Det är inte bara en anledning utan flera. Olika poster i den ekonomiska budgeten som inte går ihop i verkligheten, att driva ett allsvenskt fotbollslag är inte lätt.

Fler allsvenska klubbar med ekonomiska problem

Det finns fler allsvenska och fd allsvenska klubbar har eller har haft kraftiga ekonomiska kriser. Lagen är allt ifrån etablerade IFK Göteborg till Skånelaget Landskrona som har åkt ur allsvenskan och återkommit för att åka ur igen. Anledningarna till att ekonomin inte är balanserad är många, men de flesta vill hävda att det är satsningar på spelare och tränare som måste göras och investeringar i planer och utrustning som kommer med det allsvenska spelet. Allt detta utan garantier på framgång.

Kan man lära av kriserna?

Klart att man kan lära av kriserna och alla lagen bör lära sig och gärna tidigare än en konkurs. Det krävs kompetent folk i styrelser och på kontoren, att driva ett allsvenskt fotbollslag är i dagarna som att driva ett medelstort företag med investeringar, chanstagande, sponsorintäkter och personal. Spelarna går till jobbet varje dag och behöver ha en stadig arbetsgivare för att kunna prestera. På kontoret sitter ofta fd spelare för att de har god kännedom om klubben, kanske är det här en del av problemet ligger? Vi behöver mer kompetenta företagsledare inom idrotten för att idrotten skall fortsätta vara av hög internationell klass och samtidigt vara en attraktiv arbetsplats.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *