Forskargrupp analyserar riskfaktorer inom professionell fotboll

Fotboll är världens största och mest utövade sport. Fifa, som är det internationella fotbollsförbundet uppskattar att över 200 miljoner människor i över 200 länder utöva sporten. Det är inte konstigt att det bedrivs en hel del idrottsforskningen i världens största sport. En forskargrupp har precis börjat analysera riskfaktorer inom professionell fotboll och kartlägga vad som är största risken att drabbas av som professionell fotbollsspelare.

Idrottsforskning har länge fokuserat på skador

Det har bedrivits forskning relativt länge inom fotboll. Stora mästerskap så EM slutspel betyder ofta många skador, Vad kan det bero på? Det finns många riskfaktorer med att spela fotboll och i en större turnering ökar risken för olika typer av muskelskador. Det spelas många matcher under kort tid och fotbollsspelare hinner inte alltid återhämta sig. Det finns flera studier som alla visa att muskulär trötthet kan finnas kvar så länge som 72 timmar efter en fotbollsmatch.

Tips på att förebygg fotbollsskador

Genom att läsa olika forskningsresultat hittar vi snabbt gemensamma nämnare för att undvika att dra på sig en fotbollsskada. Det är viktigt att vila efter träning eller match och att lyssna på kroppen. Lägg mycket tid på fysisk träning, ska man förebygga skador måste man vara vältränad. Lägg även tid på stretchning efter träning eller match, när musklerna får jobba så dra de ihop sig och det är därför viktigt att sträcka ut en muskel igen.

Fotboll ska vara roligt

Det är mycket att tänka på för att undvika skador. Det viktigast är dock att ha ett oerhört disciplinerad och bra attityd till den fysiska träningen i sporten. En vältränad kropp minimera skaderisken. Lär känna din egen kropp och när du är trött ska du vila. Känner du smärta så se till att söka hjälp direkt hos en medicinsk kunnig person. Allt för många ignorera kroppens signaler och när man väl söker hjälp är det ofta för sent och skadan kan vara permanent.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *